Over ons

Over ons

De Futen is de grootste zwemvereniging in Amstelveen. We staan bekend om onze uitstekende trainingsfaciliteiten en gezelligheid. De Futen voeren zowel het zwemmen als waterpolo hoog in het vaandel en organiseren geregeld activiteiten om de saamhorigheid te bevorderen.

Met – naast drie herenwaterpoloteams – verschillende jeugdteams variërend van 9 tot 16 jaar, is de jeugd goed vertegenwoordigd bij de Futen. Het wedstrijdzwemmen is sterk in opkomst, met een groeiend aantal jonge talenten en een actieve groep Masterzwemmers die met regelmaat medailles winnen in landelijke wedstrijden.

Het elementair en diplomazwemmen binnen De Futen blijft belangrijk. Er is een enthousiast en gediplomeerd team van zweminstructeurs en kader. Hierdoor kunnen elk jaar kinderen de zwemdiploma’s A, B en C halen en dan doorstromen naar wedstrijdzwemmen of waterpolo.

Bij de Futen is gezelligheid heel belangrijk. Die vormt mede de basis voor vele succesvolle activiteiten en prestaties. Kortom, bij de Futen heb je de kans om uw zwem- en waterpolotalent te ontwikkelen en je tegelijkertijd thuis te voelen in een hechte en gezellige gemeenschap.

defuten-waves

Locatie trainingen en wedstrijden

De Futen traint en zwemt/speelt haar wedstrijden in

Zwembad “De Meerkamp”
Van der Hooplaan 239
1185 LN Amstelveen

Openbaar Vervoer: de Meerkamp is makkelijk bereikbaar: buslijn 171 (halte Sportlaan) en 170 (halte Startbaan) stoppen vlak voor de deur en sneltram 51 (halte Sportlaan) is op een kleine 10 minuten loopafstand.