Zwemles Amstelveen in Meerkamp

AZ&PC De Futen is een erkend opleidings- en examen-instituut voor de Nationale Zwemdiploma's. Wij bieden zwemlessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar voor de diploma's A, B en C. De lessen worden door enthousiaste gediplomeerde zweminstructeurs/-instructrices gegeven. Wij zijn verheugd over het feit dat het afzwempercentage bij De Futen hoog is.

Het ABC-zwemmen

Het ABC-zwemmen staat voor een speelse, kindvriendelijke wijze van leren zwemmen met veel aandacht voor survival-aspecten (het jezelf kunnen redden). In de eerste fase van het zwem-ABC raken kinderen vertrouwd met het water. Door het doen van allerlei spelletjes ervaren zij de eigenschappen van het water. Ze leren omgaan met de weerstand van het water en ervaren de druk van het water op hun ogen en hun oren. Ook leren ze kijken onder water, dingen zoeken, in het water springen en er weer uitklimmen en wanneer je wel en niet moet ademen. Pas als de kinderen vertrouwd zijn met het water en kunnen drijven op rug en borst is het tijd voor de volgende fase: het voortbewegen door middel van zwemslagen.

Zwemslagen

Kinderen leren bij het zwem-ABC vier zwemslagen: de enkelvoudige rugslag, de schoolslag en ter kennismaking de borstcrawl en de rugcrawl. Daarnaast leren de kinderen in deze fase veel zwemtrucjes en wordt ook het zwemmen met kleding steeds uitgebreid.
Het ABC-zwemmen heeft een logische opbouw. Bij ieder diploma is een kind weer een stapje verder in zwemveiligheid en -vaardigheid. Het is de bedoeling dat elk kind doorgaat tot en met het C-diploma. Pas dan is het kind 'zwemveilig' en heeft het een paspoort voor een levenlang zwem- en watersportplezier.
 

Het belang van het kind

Voor kinderen is het behalen van een zwemdiploma een mijlpaal. Dus als zij afzwemmen voor een van de drie diploma's van het ABC-zwemmen is het een beetje feest in het zwembad. Maar eigenlijk moet elke zwemles al een feestje zijn. Dat is het ook als ouders zich een paar dingen goed voor ogen houden:

  • Geen kind is gelijk. De een leert wat sneller dan de ander. Dat is zo op school en dat is zo op zwemles. Het is daarom heel belangrijk dat de kinderen de kans krijgen in hun eigen tempo te leren. Forceren heeft geen zin, want dat ontneemt ieder kind het plezier in de zwemles.
  • Het ABC-zwemmen is een complete opleiding. Het is in het belang van het kind dat het de gelegenheid krijgt het zwem-ABC af te maken. 

Kledingzwemmen

Om te oefenen en te ervaren hoe het is om met kleding aan te zwemmen is er iedere eerste zaterdag van de maand kledingzwemmen. De eisen die aan de kleding worden gesteld tijdens het afzwemmen en tijdens het oefenen met kledingzwemmen vindt u hier.

Afzwemmen

De afzwem data kunt u vinden in de agenda bovenaan deze pagina of op de home pagina.

Op deze dagen is er geen zwemles

Houd altijd de agenda in de gaten voor mogelijke extra dagen waarop geen leszwemmen is.

Inschrijven ABC-zwemmen

Neem contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ook voor vragen of opmerkingen over de vorderingen van u kind, kunt u contact opnemen met ons.