Wedstrijdzwemmen Amstelveen

Wedstrijdzwemmen is een discipline binnen AZ&PC De Futen die zich bezig houdt met de wedstrijdsport. De zwemselectie bestaat uit ongeveer 115 wedstrijdzwemmers verdeeld over twee groepen, namelijk:

  • Swimkick            - beginnende wedstrijdzwemmers (<11 jaar), trainen twee keer per week (woensdag en zaterdag)
  • Competitieploeg - geoefende wedstrijdzwemmers, trainen drie keer per week (dinsdag, woensdag en donderdag).

Naast het individuele karakter is wedstrijdzwemmen zeker ook een teamsport. Het gezamelijke resultaat bepaalt de positie binnen de Nationale Zwemcompetitie (NZC) waar AZ&PC De Futen in de 1de klasse van Regio Midwest deelneemt. De wedstrijden worden in principe op zondag gezwommen met uitzondering van speciale wedstrijden, zoals toernooien, Provinicale & Nationale Kampioenschappen, etc.

Wanneer je wilt gaan starten met wedstrijdzwemmen dien je in het bezit te zijn van zwemdiploma's ABC met als voorkeur zwemvaardigheid 1-2-3. Voordat je je definitief inschrijft als verenigingslid mag je vier keer komen meetrainen. Er wordt vervolgens gekeken of je alle zwemslagen (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag en borstcrawl) beheerst. Voor een proefles neem dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Zoals elke andere vereniging is ook AZ&PC De Futen afhankelijk van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging geen toekomstperspectief. Wij zullen dan ook aan je vragen om invulling te geven aan de vrijwilligerstaken binnen onze vereniging. Zodra je voor een proeftraining uitgenodigd wordt zult je hierover meer informatie
krijgen.

Trainingstijden: