Open water zwemmen

Welkom bij De Futen Open Water zwemmen. Sinds een aantal jaren zijn er enkele Futenzwemmers die in de weekenden van de zomer meedoen aan openwater-wedstrijden. Vaste wedstrijden waar meerdere Futen aan meedoen zijn de wedstrijden: Bosbaan (Amsterdamse bos) en Gaasperplas.

 Openwaterzwemmen is de tak van wedstrijdzwemmen die plaats vindt in het open water. Er wordt gezwommen in meren, kanalen, rivieren en plassen. Nederland heeft in de loop der jaren op het internationale vlak veel vedetten opgeleverd, denk bijvoorbeeld aan de meervoudig wereldkampioen Edith van Dijk en de winnaar van de eerste Olympische 10 kilometer Maarten van der Weijden.

De afstanden zijn wat langer dan in het zwembad; meestal zwemmen de junioren 500m tot 1000m en de wat oudere zwemmers 1000m tot 3000m (vrije slag en/of schoolslag).Op de website Nederlands Open Water Web vindt je alle informatie over het open water zwemmen in Nederland. Er worden tips gegeven voor beginners en alle wedstrijden, uitslagen, standen en verslagen zijn hier te vinden.

         oww-bosbaan     

Voor de meereizende ouders etc. willen we nog de aandacht vestigen op de prestatietochten voor jong en oud. In het verleden hebben zeer veel ouders, broers, zussen, zwagers, opa’s, oma’s en andere verwanten/vrienden met goed gevolg een prestatietocht uitgezwommen, met na afloop een fraaie herinnering. Dus als het even kan neem ook een duik in het vaak verfrissende water. De prestatietochten zijn de enige onderdelen die ter plaatse kunnen worden ingeschreven, maar je kunt het ook tegelijk met de wedstrijdinschrijving opgeven. 

Nog wat tips als je naar de open water wedstrijd gaat, neem naast de zwemattributen een klapstoeltje, eventueel een halfrond strandtentje, zonnebrandolie, bal en uiteraard je natje en je droogje mee; en vanzelfsprekend een zonnig humeur.

Futen die mee willen doen of als er vragen zijn mail dan gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Uitslagen

Lees hier de uitslagen van het open water zwemmen (klik op een jaartal): 2005, 2006, 2007, 2008 , 2009, 2010, 2011, 2012 (tm 16-7)