WEDSTRIJDBAD MEERKAMP DEELS GESLOTEN

Wegens een technische storing aan de beweegbare bodem is alléén het diepe deel van het wedstrijdbad beschikbaar. Het zwembad heeft laten weten dat het de storing zo snel mogelijk zal verhelpen, maar inmiddels is al duidelijk dat dit niet voor donderdag 9 januari zal gebeuren.

 

Dit heeft natuurlijk gevolgen voor De Futen. In de eerste plaats voor trainingen en zwemlessen, misschien ook voor wedstrijden. We zullen tijdig aangeven of en hoe er training en zwemles zal zijn de komende week.

 

Excuses namens het zwembad. De informatie op meerkamp.nl is actueel, maar niet erg uitgebreid.

Zweminstructeur

Ben jij of ken jij die zweminstructeur Zwem ABC?

Degene die ons team wil komen versterken?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste NRZ-instructeurs.

Wat verwachten we?

-        Gediplomeerd ABC-instructeur, liefst NRZ

-        Eigen zwemvaardigheid

-        Je gaat graag met kinderen om

-        Je vindt het leuk om samen in een enthousiast team zwemles te geven

Wat bieden we?

-        4 uur per week zwemles op woensdag en zaterdag in zwembad De Meerkamp in Amstelveen

-        Onkostenvergoeding

-        Een leuk team van instructeurs

Heb je interesse of wil je meer weten? Neem contact op met:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Resultaten Zomer Clubkampioenschappen 2018

Op 13 mei zijn de Zomer Clubkampioenschappen 2018 gezwommen. De resultaten en samenvatting zijn terug te vinden onder het kopje uitslagen in het tabblad van wedstrijdzwemmen. De volgende zwemmers eindigde in de top 3 van hun leeftijdsklasse:

11 jaar en jonger
1. Tibbe Quist
2. Solène Cortvrint
3. Celine Man-a-Hing

12 t/m 19 jaar
1. Athina Economon
2. Anna Economon
3. Yasmine Ho

20 jaar en ouder
1. Arnold de Rover
2. Erwin Zuijdervelt
3. Daphne Kievit

Gert de Groot zwemt mee met Maarten van der Weijden

Vrijdag 21 juni zal Maarten van der Weijden een nieuwe poging doen om in drie dagen de volledige elfstedentocht zwemmend af te leggen. Vorig jaar is hij na 163 kilometer gestrand, maar nu is hij vastberaden het wel te halen. Zijn echte doel is zo veel mogelijk geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar en de strijd tegen kanker. Mede door de extra aandacht en het extra geld dat via zijn activiteiten de afgelopen jaren beschikbaar is gekomen, worden stappen gezet om dichter bij het doel te komen: mogelijk maken van genezing van deze wrede ziekte. Helaas hebben we allemaal van dichtbij ervaring met wat kanker kan aanrichten.

Vorig jaar had Gert zich opgegeven om 4 x 2 kilometer mee te zwemmen in de steden waar Maarten op zaterdag door zou komen. Helaas kon toen niet meegezwommen worden, omdat de waterkwaliteit niet goed genoeg was. Omdat de nachten hem zwaar vielen en de kans op “slecht” water kleiner is in juni dan in augustus, heeft Maarten bedacht het dit jaar eind juni te proberen. De organisatie heeft besloten dat “meezwemmers” kunnen kiezen om óf alleen in Stavoren óf in alle 11 steden mee te zwemmen. Ik heb me opgegeven om in alle 11 steden 2 kilometer met hem mee te zwemmen! Dit betekent dat ik, samen met maximaal 110 andere “meezwemmers” letterlijk achter Maarten aan zwem, wanneer hij door de steden komt. Ook als hij ’s nachts door een stad komt, zullen wij op dat moment 2 kilometer met hem meezwemmen om hem te steunen.

Gert heeft besloten mee te doen, omdat Maarten hem met zijn levensverhaal inspireert, Gert de Elfstedentocht een sympathiek evenement vind en het vertrouwen heb dat de donaties goed terecht komen. Gert zal de uitdaging graag aan om daarmee te helpen in de toekomst te voorkomen dat we zo vroeg afscheid moeten nemen van onze dierbaren! 

Klik hier voor het interview in de AD.

64638994_10219948398048179_2082081844521598976_n

50x50m oliebollentraining 2018

Voor de tweede keer sluiten wij het trainingsjaar af met een 50x50m oliebollentraining. 25 Zwemmers durfde de uitdaging aan en hebben het allemaal ook gehaald. Extra credits voor Erwin Zuijdervelt die 80x50m heeft gezwommen. 

Volgend jaar weer en hopen wij op meer zwemmers.

48408989_2378551618883877_604729544145895424_n