Gert de Groot zwemt mee met Maarten van der Weijden

Vrijdag 21 juni zal Maarten van der Weijden een nieuwe poging doen om in drie dagen de volledige elfstedentocht zwemmend af te leggen. Vorig jaar is hij na 163 kilometer gestrand, maar nu is hij vastberaden het wel te halen. Zijn echte doel is zo veel mogelijk geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar en de strijd tegen kanker. Mede door de extra aandacht en het extra geld dat via zijn activiteiten de afgelopen jaren beschikbaar is gekomen, worden stappen gezet om dichter bij het doel te komen: mogelijk maken van genezing van deze wrede ziekte. Helaas hebben we allemaal van dichtbij ervaring met wat kanker kan aanrichten.

Vorig jaar had Gert zich opgegeven om 4 x 2 kilometer mee te zwemmen in de steden waar Maarten op zaterdag door zou komen. Helaas kon toen niet meegezwommen worden, omdat de waterkwaliteit niet goed genoeg was. Omdat de nachten hem zwaar vielen en de kans op “slecht” water kleiner is in juni dan in augustus, heeft Maarten bedacht het dit jaar eind juni te proberen. De organisatie heeft besloten dat “meezwemmers” kunnen kiezen om óf alleen in Stavoren óf in alle 11 steden mee te zwemmen. Ik heb me opgegeven om in alle 11 steden 2 kilometer met hem mee te zwemmen! Dit betekent dat ik, samen met maximaal 110 andere “meezwemmers” letterlijk achter Maarten aan zwem, wanneer hij door de steden komt. Ook als hij ’s nachts door een stad komt, zullen wij op dat moment 2 kilometer met hem meezwemmen om hem te steunen.

Gert heeft besloten mee te doen, omdat Maarten hem met zijn levensverhaal inspireert, Gert de Elfstedentocht een sympathiek evenement vind en het vertrouwen heb dat de donaties goed terecht komen. Gert zal de uitdaging graag aan om daarmee te helpen in de toekomst te voorkomen dat we zo vroeg afscheid moeten nemen van onze dierbaren! 

Klik hier voor het interview in de AD.

64638994_10219948398048179_2082081844521598976_n