Open Water Gaasperplas

Het is zondag 17 juli 2017 en zoals beloofd was het mooi weer. Vijf leden van de Futen waren zo wijs geweest om zich in te schrijven voor de openwater wedstrijd in het Gaasperplas.
Allereerst mochten onze masters Heren Marc van Staveren en Erwin Zuijdervelt van start voor de 1500 meter vrijeslag. Dit parcours is zelfs voor de ervan open water zwemmer een uitdaging.
Bij de meeste openwater wedstrijden is recht door naar een boei.. keren en weer terug.
Voor het Gaasperplas geldt.. heen, terug en weer heen en dan rechts naar een boei en dan weer terug naar een boei en dan weer links terug. Kortom je moest naast het orienteren van je lijn ook nog nadenken. Erwin zwom 23.33.60 en werd 3e en heeft zijn eigen masters record 40+ verbeterd.
Marc mag dan wel laatste geworden zijn, maar met zijn tijd van 39.28.63 heeft hij wel een Futen Senioren record en een Futen Masters record voor de 50+ gezwommen!

De masters dames startte vlak na de heren. Petra Benani – Wolsing bewijst dat ze na haar zwangerschap op het goede spoor zit naar haar oude niveau. Haar tijd was 21.59.41 en werd hiermee 1e van de 30+.
Jinlian werd met haar tijd 40.08.72 dan wel laatste, maar daarmee heeft ze wel een Futen Masters record 40+ gezwommen.

In de middag startte Cheyenne Man-a-Hing aan de 500 vrije slag. Haar tijd was 8.53.89 en werd hiermee 2e en kon ze daardoor een hele mooie beker mee naar huis nemen.

Als laatste zwom Erwin nog één kilometer schoolslag bij de masters. Zijn tijd was 19.52.82.

Aankomende zaterdag zullen er in de Bosbaan weer wat Futenleden deelnemen aan het open water zwemmen. Komt allen aanmoedigen en als je zin heb kan je ook nog plons nemen en deelnemen aan een prestatietocht!