Twee Nederlandse titels voor de Futen

Op zaterdag 12 september zwom Erwin Zuijdervelt de laatste open water wedstrijd in Sleeuwijk. Het was gelukkig droog, maar omdat de zon zichzelf de laatste paar dagen niet had laten zien was het water erg fris.
Erwin Zuijdervelt zwom die dag maar 1 keer 1 km vrijeslag masters en werd eerste in de leeftijdscategorie 40+ in een tijd van 15.21.50
Aan het eind van de dag wordt het klassement bijgewerkt en dat resulteerde in twee Nederlandse titels voor de Futen.
Petra Benani-Wolsing is eerste geworden in het klassement 30+ vrijeslag masters dames en Erwin Zuijdervelt is eerste geworden in het klassement 40+ masters heren.


Ondanks dat er dit jaar maar vier zwemmers mee hebben gedaan aan het open water zwemmen kunnen we toch terugkijken op een mooi seizoen. We verwelkomen onze nieuwe aanwinst Iris Peters, die met twee Futen records een beker (2e in Gaasperplas) en een medaile (1e in Vianen) naar een goed openwater seizoen mag terug kijken.
We hopen haar volgend seizoen weer (en meer) te zien.
De vier zwemmers (Hans Cligge, Petra Benani-Wolsing, Iris Peters en Erwin Zuijdervelt) hebben samen 4 Futen records, 12 Futen senioren records, 7 Futen master records en één baanrecord gezwommen.