Top prestaties geleverd tijdens het open water zwemmen.

Op zaterdag 13 september zwommen Hans Cligge, Petra Benani-Wolsing en Erwin Zuijdervelt de laatste open water wedstrijd in Sleeuwijk. Ditmaal was het goed weer, maar het water was helaas wel aan de frisse kant.

Hans Cligge en Erwin Zuijdervelt begonnen aan de 1 km schoolslag bij de masters heren. Voor Erwin was het al goed als zeker dat hij bij de 35+ heren Nederlands kampioen zou worden en was zijn doel om zijn gemiddelde tijd te verscherpen. Voor Hans was zijn doel moeilijker. Hij moest een snelle tijd neerzetten en zijn concurrent die zijn 3e plaats zou kunnen veroveren moest uitvallen of kramp krijgen. Zijn tijd 19.05.32 is de snelste tijd van dit seizoen en hij was ook sneller dan zijn concurrent. Helaas was het niet genoeg om 3e van Nederland te worden. De tijd van Erwin was 19.29.58 en is de tweede snelste tijd van het seizoen. Een kleine 2 uur later moest Erwin 1 km vrije slag zwemmen. Zijn tijd was 15.01.53 en is uiteindelijk tweede van Nederland geworden. Petra mocht daarna. Zij eindigden haar open water seizoen met flair. Haar tijd van 13.11.19 zorgde er niet alleen voor dat ze op de wedstrijd als eerste finishte, maar ze verstevigde hiermee haar eerste plaats met een Futenrecord, Futen senioren record en een Futen master record. Ze is hiermee Nederlands kampioen geworden bij de 30+ masters dames.

Hans sloot de dag af met een toptijd op de 2 km schoolslag bij de heren. Zijn tijd was 39.25.53 welke een dikke verbetering is van het Futen senioren record.

Ondanks dat er dit jaar minder zwemmers mee hebben gedaan aan het open water zwemmen kunnen we toch terugkijken op goed seizoen. Het heeft drie Nederlandse titels opgeleverd. Petra met de ONK 3km en klassement 30+ vrije slag masters dames en Erwin klassement 35+ schoolslag masters heren.
Tevens is Erwin ook nog tweede geworden van Nederland in het klassement bij de 35+ vrije slag masters heren.
Petra is ook nog 15e geworden bij de All-in klassement van de dames.

8 zwemmers (Hans Cligge, Mike Hereijgers, Nathan Eekhof, Petra Benani-Wolsing, Dorien Hein, Ricardo Graafmans, André Koster en Erwin Zuijdervelt) hebben samen 14 Futen records, 18 Futen senioren records, 6 Futen master records en één baanrecord gezwommen.